Outdoor atletieknieuws

Veldloop Oudenaarde - 6 december 2015

De deelnemers aan de veldloop van Oudenaarde waren voorbereid op een portie modder, maar eens ter plaatse was hiervan weinig te merken. In de plaats kregen de atleten een paar kuitenbijters en haarspeldbochten voorgeschoteld met daar bovenop veel wind.

De spits werd afgebeten door Estelle Efono die bij de jongste benjamins 31ste eindigde. De wedstrijd bij de 1 jaar oudere benjamins werd opnieuw gewonnen door Myrthe Baeten. Iets verderop eindigde Joke Van Der Meirsch 19de en Lily Ottoy 38ste. Bij de jongens werd Dries Van Hoofs 29ste.

Ook Manon Van Roy haalde het podium bij de jongste pupillen. Zij werd 3de en Mirte Timmerman 32ste. Josse De Keyser (40ste), Flor Chaumillon (46ste) en Arthur Cami (47ste) waren onze vertegenwoordigers bij de jongens geboren in 2006. Bij de 1 jaar oudere pupillen vinden wij Robbe Dumeez op plaats 49 terug en Finn Chaumillon op plaats 50.

Zowel bij de cadetten als bij de scholieren slechts 1 ALVA-atleet. Tim Van Rossem werd 13de bij de cadetten en scholier Zeno Hermans werd 15de.

Sarah Callaert finishte als 28ste master bij de dames. Bij de heren masters zagen wij terug een goede Wim Smets. Ditmaal was een 16de plaats zijn deel. Lieven De Moor startte iets te enthousiast en bekocht dit in de 2de helft van de wedstrijd. Maar Lieven beet door en wist toch nog een verdienstelijke 30ste plaats uit de brand te slepen. Ook Wesley Ottoy was van de partij. Hij eindigde 65ste.

Wij zagen terug een zeer goede Birgit Van Boxstael aan het werk. Ook nu hield zij steeds uitzicht op een top 10 plaats. Even na halfweg leek dit moeilijk te worden, maar dank zij haar volgehouden inspanning en een verbluffende laatste 500m wist Birgit nog 3 atletes te remonteren, wat haar uiteindelijk plaats 8 opleverde. Birgit blijft op niveau presteren.

Dit mag ook gezegd worden van Jill De Brouwer. Ook hij demonstreerde zijn goede vormpeil. Lange tijd bleven 7 atleten samen, later afgeslankt tot 5. Het was Jill die uiteindelijk het vuur aan de lont stak. Zijn versnelling kon enkel beantwoord worden door Ward Van der Kelen/EA en samen trokken zij er op uit. De rest was verslagen. Uiteindelijk toonde Van der Kelen zich de sterkste en won met 13 sec voorsprong op Jill, een mooie 2de. Tweede podium dit seizoen en beloond voor zijn gedurfde aanpak. Thomas Gheyssens betwistte ook nu de lange cross. Zoals steeds liep Thomas met veel wilskracht zijn wedstrijd. Na een gelijkmatige race werd hij als 28ste afgeklokt. Richie Azombonyacola liep aanvankelijk ook tamelijk vooraan, maar diende halfweg terrein prijs te geven. Hij werd om een ons onbekende reden niet opgenomen in de uitslag.