Outdoor atletieknieuws

Myrthe Baeten zorgt voor enige medaille op PK veldlopen - 31 januari 2015

De Brielmeersen in Deinze vormden dit jaar het decor voor de provinciale kampioenschappen veldlopen. De atleten kregen een selectieve omloop voorgeschoteld en de wedstrijden vonden plaats onder ideale omstandigheden. De zon was grotendeels van de partij, de temperatuur ideaal om te crossen.

In de voormiddag kregen de wedstrijden voor benjamins, pupillen en miniemen hun beslag. En bij de eerste wedstrijd, die voor meisjes benjamins geboren in 2007, stond ALVA reeds op het podium. Myrthe Baeten kwam, ondanks een val, als 2de over de meet en bevestigde hiermee haar goede uitslagen vroeger in het seizoen. In diezelfde wedstrijd werden Joke Van Der Meirsch en Lily Ottoy respectievelijk 31ste en 33ste.

Bij de één jaar oudere benjamins werd Mirte Timmerman 35ste. In de wedstrijd voor jongens werden Jose De Keyser 38ste, Flor Chaumillon 51ste en Abdullah Mudhafar Arin 53ste.

Onze pupillen behaalden volgende uitslagen: 62ste Finn Chaumillon en 66ste Xander Cosijns.

Bij de eerstejaars miniemen vinden wij Yera Timmerman op plaats 28 terug en Tess Chaumillon op plaats 30. Pieter Van Himbeeck (38ste) en Ruben Carmeliet (40ste) kwamen aan de start bij de jongens. Aurelie Cosijns werd dan weer 35ste bij de één jaar oudere miniemen, onze jongens Tim Van Rossem en Michiel Van Himbeeck eindigden op de plaatsen 24 en 46.

Na de middag was Osge Nur Karabagli als eerste aan de beurt. Zij finishte bij de cadetten als 35ste.

Ook bij de scholieren had ALVA één deelnemer. Anas Bouallou werd op één spike 33ste.

Eveneens één junior aan de start, Tina Rubbrecht liep in een wedstrijd samen met de masters als 8ste junior over de streep.

Carolien Crabbe startte in de korte cross en werd daar, na de ganse wedstrijd rond dezelfde positie te hebben gelopen, 15de in de uitslag.

De korte cross voor mannen kon, niettegenstaande velen zich geroepen voelden voor het podium, net als vorig jaar, voor een uitschieter zorgen. Jill De Brouwer kwam echter licht gehandicapt aan de start. Midden de week werd hij wat ziekjes en dat wraakte zich tijdens de wedstrijd. Toen de eindstrijd in de kopgroep losbarstte, diende Jill te passen. Toch behaalde hij nog een mooie 5de plaats. Thomas Gheyssens, ook niet 100% omwille van een tegenpruttelende kuit, liep al bij al ook een goede wedstrijd. Hij eindigde, na een felle spurt, 30ste.

Onze masters verkochten hun huid duur. In de omvangrijke groep van 93 atleten, liep Wim Smets als 15de over de meet. Hij miste hiermee nipt het podium in de categorie 40+, een ondankbare 4de plaats was zijn lot. Wat verderop volgde Geert De Brouwer als 29ste. Ook hij eindigde niet ver van het podium door als 5de master in de categorie 50+ te eindigen.

Dank aan al deze atleten die present meldden en aldus de kleuren van hun club verdedigden op de voornaamste crossactiviteit in onze provincie tijdens deze winter.