Outdoor atletieknieuws

Derde podium voor Jill, top 10 voor Wim in Bornem - 19 januari 2015

Jill De Brouwer blijft deze winter de goede prestaties aan elkaar rijgen. Na zijn 2de plaats in Stekene en zijn overwinning vorige week in Maldegem, bemachtigde Jill gisteren in Bornem met een 3de plaats andermaal een plaatsje op het podium.

Van bij de start koos de latere winnaar Steven De Loose/AVLO het hazenpad. Jill reageerde en liep het gat met de leider dicht, maar ondervond al vlug dat dit tempo te hoog was, liet zich wijselijk terug afzakken om zich te concentreren op de strijd voor de 2de plaats. Al vlug was duidelijk dat Jill en Pieterjan De Bosscher/AVLO de bepalende figuren waren in de 10-koppige groep, die naargelang het opgelegde tempo, op breken stond en dan weer samen klitte.

Uiteindelijk raakten die twee toch weg. Om beurten bestookten zij elkaar, maar in de laatste ronde wist De Bosscher een klein gaatje te slaan. Hoe Jill zich ook weerde, van terugkomen was geen sprake. De Bosscher werd 2de en Jill 3de op 4 seconden.

Op 31 januari ontmoeten beiden elkaar terug in Deinze ter gelegenheid van het PK korte cross. Ook winnaar De Loose tekent dan present. Het wordt een cross om naar uit te kijken, want naast deze 3 tenoren azen ook nog anderen en niet van de minsten op een podiumplaats.

Ook onze marathonman Wim Smets deed het uitstekend bij de Masters. Hij trok behoorlijk zijn streng in een discipline die niet echt de zijne is. Vertrokken rond de 15de stelling, schoof hij al vlug de top 10 binnen en wist die positie met bravoure te verdedigen. Hij eindigde mooi 9de en toonde zich achteraf dan ook tevreden. Ook Wim zal hoogstwaarschijnlijk te zien zijn op het PK in Deinze.