Outdoor atletieknieuws

Eerste podium op de lange cross voor Jill - 14 december 2014

Jill had voorheen reeds het podium gehaald op de piste, de korte cross, indoor en kampioenschappen, maar nog nooit op de lange cross. Die leemte werd dit weekend opgevuld na een fraaie 2de plaats in de veldloop van Stekene.

De wedstrijd over ruim 9 km met modderpartijen en waterplassen, afgewisseld met goed beloopbare stroken, werd op gang getrokken door Jill in hoogst eigen persoon. Het was duidelijk dat Jill zich sterk voelde en hij zou meespelen voor het podium.

Toen de Marokkaan Lahlal El Hassane (reeds winnaar in Zele) er halfweg de eerste grote ronde (er waren in totaal 1 middelgrote en 4 grote ronden te lopen) van onder muisde, was Jill de enige die wat weerwerk kon bieden en op achtervolging trok. Roeygens/HALE zag het gevaar en knokte zich vlug in het spoor van onze man en samen slaagden zij er in om 3 achtervolgers op een 20-tal meter afstand te houden.

Op het einde van de voorlaatste ronde ontdeed Jill zich van zijn metgezel en soleerde hij gedurende de laatste 2 km naar een zeer knappe en meer dan verdiende 2de plaats. Jill bewijst hiermee dat zijn conditie goed is en overloopt van vertrouwen.

Ook bij de masters stond er een De Brouwer aan de startlijn. Hij behaalde niet het podium, maar dat verwachtte ook niemand vooraf. Geert gaf, zoals gewoonlijk, het beste van zichzelf en eindigde zijn ploeterpartij als 18de. Hij kon daarmee zeker tevreden zijn.