Outdoor atletieknieuws

Kato bezorgt ALVA zilver op BK AC - 26 en 27 juli 2014

Kato Van Den Brulle maakte haar status waar. Rekening houdende met haar in de loop van deze zomer geleverde prestaties, behoorde zij tot de podiumkandidaten. Zondag diende zij enkel onder te doen voor Melissa Dupré/RCG, de gedoodverfde titelkandidate. Kato gaf haar zilveren medaille nog een extra glans door voor het eerst voorbij de 50m ver te werpen, 51m13 om precies te zijn, natuurlijk een nieuw CR. Vergeten wij niet dat onze speerwerpster nog altijd maar eerstejaars junior is en deze medaille behaalde op een kampioenschap alle categorieën.

Op zaterdag, de dag waarop in diverse loopnummers gestreden wordt voor een plaats in de finale, moest Carolien Crabbe aan de bak in de 400m. In reeks 1 eindigde zij 4de, met een tijd nipt boven haar CR. Haar 59.31 was niet goed genoeg voor de finale, maar dat was ook niet de verwachting. Ook Carolien heeft hiermee haar contract vervuld.

Op de 3000m steeple werd met spanning uitgekeken naar Jill De Brouwer, gezien zijn 9.17 niet kansloos voor het podium. Grote favoriet Van Koolwijk/LOOI legde er meteen stevig de pees op. Jill volgde, zoals vooraf gepland, vooraan in de uitgerokken groep, in de hoop een vlugge schifting door te voeren (eerste 400m van Jill in 67”, verschrikkelijk vlug voor een steeple). Maar waarvoor enigsinds gevreesd werd gebeurde, zeer goede afstandslopers zonder recente referentie op de steeple, bleven zich in het debat voor de medailles mengen. En alhoewel Jill bleef druk zetten op zijn medestanders, wreekte de (achteraf bekeken) te snelle openingskilometer, in combinatie met de zwoele klimatologische omstandigheden, zich, zodat Jill zich de laatste km diende gewonnen te geven. Een 5de plaats (9:24.12) blijft een schitterend resultaat. Hij heeft geprobeerd, heeft geen medaille behaald, maar is allerminst ten onder gegaan.

Conclusie voor wat deze kampioenschappen betreft : positieve balans voor ALVA. Proficiat aan deze 3 atleten.