Outdoor atletieknieuws

Medailles voor ALVA op PK veldlopen - 2 februari 2014

Op een superzwaar parcours vonden vandaag in Schellebelle de Provinciale Kampioenschappen veldlopen plaats. Niettegenstaande de grote inspanningen van de inrichters om de omloop zo beloopbaar mogelijk te houden, had de regen van de laatste dagen de bodem omgetoverd tot één grote kleverige brij. Een kolfje naar de hand van echte crossers en van atleten in grote conditie en met een dito doorzettingsvermogen. En ALVA had er toevallig zo één.

Jill De Brouwer had zijn seizoen opgebouwd in functie van deze dag. De laatste wedstrijden hadden aangetoond dat de grote form er aankwam. En het vertrouwen was groot.

Gedurende 2 km (Jill liep de korte cross) hield Jill zich gedeisd in de kop van de wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste ronde verschoot De Wulf/RIEM een eerste cartouche, meteen de goede bleek achteraf. Hij nam een paar seconden voorsprong op een trio bestaande uit Claus/EA, De Loose/AVLO en Jill. De strijd om de overige 2 medailles was moordend. Jill diende de rol te lossen en even zag het er naar uit dat hij andermaal net naast het podium zou vallen. Maar gesteund door de meegereisde en hard schreeuwende supporters, vocht Jill zich terug tot in het zog van het duo, om hen in het zicht van de meet en mits een verbluffend staaltje doorzettingsvermogen, een poepje te laten ruiken en de zilveren medaille voor zich op te eisen. Misschien tot verrassing van vele buitenstaanders, maar tot grote vreugde van zijn supporters. En meer dan verdiend.

In de korte cross voor dames zorgde Carolien Crabbe eveneens voor een zeer verdienstelijke wedstrijd en mooi resultaat. Carolien was wijselijk behouden gestart, maar raapte, naarmate de wedstrijd vorderde, de één na de andere tegenstandster op. Op het eind van de rit betekende dit een fraaie 14de plaats. En daar mag ook zij fier op zijn.

Bij de Masters mocht ALVA echt juichen. Daar zorgde de sympatieke Herman Persoons voor door al zijn leeftijdsgenoten het nakijken te geven en provinciaal kampioen te worden bij de 65+. Niet direct verwacht, daarom ook zo zoet smakend.

Nog bij de Masters liep Peter Van den Berge één van zijn betere wedstrijden van het jaar. Het was niet het geliefkoosde parcours van Peter, maar ook hij pakte de wedstrijd voorzichtig aan en kon, na een remonte in de eerste helft van de wedstrijd, goed stand houden. Na 7,5 km ploeteren en wroeten, leverde hem dat een 48ste plaats op.

Niet minder dan 30 jeugdatleten kwamen reeds deze voormiddag in actie. Iedereen gaf het beste van zichzelf en gaven blijk van veel wilskracht. Elk van hen verdient dan ook veel respect. Hun uitslagen kan je lezen via onderstaande link. Eén resultaat verdient speciale aandacht. Ons allerjongste Myrthe Baeten kwam uit in de wedstrijd voor benjamins geboren in 2006 en 2007. Zij klasseerde zich 11de, maar was daarmee wel de allereerste van de meisjes geboren in 2007. Proficiat.

» Provinciaal Kampioenschap Veldlopen Schellebelle 2014 (PDF - 485KB)